26.08.2014 14:08

13.kolo FC Chýnov 1:2 Dobrá Voda

V prvním zápase nového ročníku I.A třídy svěřenci trenéra Kačura na domácím vzorně připraveném trávníku neuspěli a přesvědčili se, že vyšší soutěž nebude vůbec jednoduchá. Na jejich omluvu však nutno podotknout, že jim chyběli z důvodu zranění hned tři hráči ze základní sestavy (Hruška Václ., Doubrava, Hruška J.) a navíc v neděli nedohráli pro zdravotní potíže ani Hlinka s Chotovinským… A tak museli vypomoci hráči B-týmu, Kučera a Čihák hráli od začátku a Petrů J. ml. aBasík J., kteří přišli na hrací plochu za výše uvedené zraněné hráče.

       Přitom první poločas domácí neodehráli špatně, vytvořili si i více gólových příležitostí, ale trpělivě a chytře hrající hosté se dobře bránili a hráči odcházeli po prvním poločase do kabin za nerozhodného stavu1 : 1. Ve 13.min. hlavičkoval v gólové pozici po výborně zahraném rohu Sedlatým domácí Chotovinský, ale mířil těsně nad branku dobrovodského brankáře Pauera. V 15.min. však chytře patičkou uvolnil Hruška Vl. SEDLATÉHO a ten umístěnou křížnou střelou dostal domácí celek do vedení (1 : 0). Po té se hra odbývala převážně ve středu hrací plochy, územní převahu měl domácí celek, ale druhý gól již nepřidal, i když několik závarů před hostující brankou, zavánějících gólem, si vypracoval. Naopak ve 39.min. se z velkého úhlu šťastně trefil za Basíkova záda hostující ZAYML, když se míč cizilérskyodrazil od obou dvou tyčí do sítě (1 : 1). A to mohlo být pro domácí ještě hůř, neboť o 2.min. později šel sám na domácího brankáře agilní Granov, ale Basík vytáhl výborný zákrok.

      Druhý poločas začal opatrnou hrou z obou stran, domácí opět více drželi míč na svých kopačkách, ale uhodilo na druhé straně. V 57.min. velmi úzkostlivý hlavní rozhodčí Rinth posoudil zcela běžný souboj rameno na rameno  v pokutovém území domácích mezi Zadražilem K. a Granovem jako nedovolený a k údivu domácích hráčů a chýnovských fanoušků nařídil velmi přísný pokutový kop… ! Tím GRANOV nepohrdl a dostal hosty do vedení (1 : 2), když si počkal na pohyb Basíka a poslal míč na opačnou stranu. Po této sprše se domácí celek tlačil stále více na polovinu hostů, vypracoval si i tři velmi dobré šance, v 65.min. střílel Zadražil K. z dobré pozice jen do boční sítě, v 80.min. hlavičkoval Sedlatý zblízka jen do náruče Pauera a největší šanci zahodil v 84.min. Mládek, když po dobré kombinační akci se ocitl zcela sám na hranici pokutového kopu, ale unáhleně přestřelil…  Hosté, (dirigováni od postranní čáry hřiště trenérem Rambouskem, neboť nesmí na lavičku, když si odpykává disciplinární trest),  se zdržováním hry a poléháváním na trávníku, již zaměřili jen na udržení jednobrankového náskoku,  a to se jim až do závěrečného hvizdu rozhodčího také i se štěstím podařilo a odvezli si ze hřiště nováčka všechny tři body, i když průběh hry odpovídal  spíše remízovému výsledku.

          Sestava domácích : Basík – Chotovinský (86.Spurný), Hlinka (70.Petrů J.ml.), Kučera, Kvasnička – Sedlatý, Zadražil K., Mládek, Zadražil V. – Hruška Vl., Čihák (82.Basík J.)  Trenér  Roman Kačur

         Sestava hostů : Pauer – Alenka, Peleška (89.Jirák), Choboda, Neubauer – Novotný, Hanousek, (82.Budějický),Granov, Zayml  - Zavřel (71.Bartoš), Hanzal.  Trenér Jan Baštář.

          Rozhodčí  Rinth, Žemlička, Novotný,  ŽK  1 : 1 (Zadražil K . / Neubauer),  100 diváků.

                    

—————

Zpět


Kontakt

FC Chýnov

Rok založení - 1933
Barvy oddílu - Modrá a bílá
Chýnov - Sportovní 263
391 55