16.02.2014 15:44

14.kolo FC Chýnov 3:1 SK Ševětín

Branky: 36´ Zadražil. K, 85´ Hruška Vl. 90´ Hňup – 19´ Vokurka

Sestava: Průša – Chotovinský, Doubrava, Hlinka (K), Zadražil. K. – Mládek O., Hňup, Šmíd, Hruška Vl. (88´ Sedlatý) – Bartáček, Hruška V.

ŽK 0:3 Lepša, Novotný P., Matoušek

 

    Utkání jsme zahájili zbytečně nervózně. Pokazili jsme několik jednoduchých přihrávek a také důraz v osobních soubojích nebyl dostatečný. Z toho pramenila první šance soupeře, kdy po centru hlavičkoval hostující hráč z malého vápna sám. Naštěstí pro nás mimo branku. Naší odpovědí byla Mládkem nastřelená tyč po akci Václava Hrušky ve 14 minutě. Ovšem vzápětí udeřili hosté. Nezachytili jsme náběh R. Novotného za obranu a jeho centr na zadní tyč zakončil zkušený Vokurka. Obdržená branka nás nezlomila. Naopak, zpřesnili jsme kombinaci a začali si vytvářet brankové příležitosti. Ve 36´ rozehrál Dominik Šmíd svoji typickou akci a vyslal do pokutového území rozběhnutého Zadražila, který pohotovým zakončením nedal hostujícímu brankáři šanci. Stav 1:1 vydržel i po přísně nařízeném přímém kopu z hranice šestnáctky, který hosté zakončili střelou nad.

    Druhý poločas byl zcela v naší režii. Soupeř zaostával ve všech ohledech. A byla to půle na jednu branku. Ovšem z přemíry snahy a vinou nervozity jsme příliš často kazili finální přihrávky a nedokázali proměnit ani ty nejvyloženější šance. Nakonec jsme ale zásluhou důrazu Vlasty Hrušky dokázali v 85´ vstřelit vítězný gól, když ve vápně dorazil střelu jmenovce Václava. Výsledek pak ještě v 90´ korunoval utěšenou střelou zpoza hranice pokutového území Karel Hňup.

Zápas jsme sice rozhodli až v samém závěru, ale za výkon ve druhém poločase jsme si vítězství zasloužili. A hráče za něj musím pochválit. Bylo to první jarní soutěžní utkání a jsem rád, že se nám ho podařilo zvládnout. Doufám, že v dalších utkáních dokážeme na tento výkon navázat a výsledkově ho potvrzovat.

 

Nejlepší hráč(i) utkání:    FC Chýnov: Šmíd, Doubrava
                                             SK Ševětín: Vokurka

Roman Kačur

 

—————

Zpět


Kontakt

FC Chýnov

Rok založení - 1933
Barvy oddílu - Modrá a bílá
Chýnov - Sportovní 263
391 55