13.04.2014 21:26

15.kolo FC Chýnov 3:1 SK Ratibořské Hory

Ve svém úvodním jarním domácím zápase potvrdil lídr tabulky nakonec roli favorita a připsal si na své konto očekávaný plný bodový zisk, ale dost se na něj nadřel. Nadšeně a obětavě bojující celek Ratibořských Hor dokázal obranu domácích, (i za podpory asi třiceti svých příznivců), především v prvních 45. minutách několikrát řádně provětrat a domácí hráči mohli být rádi, že někdy i se štěstím, neinkasovali.

Již v 6. min. běžel z poloviny hřiště zcela sám hostující Hoffman na domácího brankáře Průšu, ale ten jeho střelu dokázal vykopnout na rohový kop. Domácí zahrozili pořádně až ve 12. min., ale hned z toho byla vedoucí branka zápasu, když po výborné akci Sedlatého, skóroval na dvakrát domácí kanonýr Pěknic (1:0). Hned o 2.min. později mohl navýšit vedení Chýnova po nezištné přihrávce Bartáčka domácí kapitán Hlinka, ale těsně minul vzdálenější tyč Licehamrovy branky. Ve 21.min. mohli naopak skórovat hosté, ale výborně hrající syn trenéra V. Hoffmana, ani na podruhé nedokázal svou vyloženou šanci proměnit, když mu v poslední chvíli vracející se Mládek, stačil jeho střelu směřující do protipohybu brankáře Průši, zblokovat. Po té se dostali ke slovu opět domácí, když nejprve ve 24. min. rovněž dobře hrající domácí mladík Sedlatý hlavou jen těsně minul po ideálním centru Pěkniceho hostující branku, ale ve 30. min. se již domácí mohli podruhé radovat. Po signálu z trestného kopu, který zahrával Pěknic, vstřelil Kvasnička tečovanou střelou druhý gól svého mužstva. Hosté však přesto bojovali dál a ve 37.min. spálili Kutišem další gólovou příležitost, který z výborné pozice přestřelil Průšovu branku.

Ve druhém poločase se již toho na hrací ploše tolik nedělo, domácímu celku se přestala dařit kombinace a hosté se do větších brankových příležitostí, již také nedostávali. Vyjímka byla 77.min. kdy se po Šmídově tvrdé střele prosadil dorážkou domácí J. Hruška a zvýšil vedení Chýnova již na 3:0. Poslední slovo však měli zaslouženě hosté, když se v 81.min. ukázkově a nechytatelně trefil z trestného kopu do pravého horního rohu Průšovy branky Kutiš a touto parádou stanovil konečný výsledek zápasu na 3:1. Závěr zápasu si již domácí pohlídali a dostali se tak na čele tabulky do tříbodového trháku před druhým celkem v pořadí TJ Větrovy, ale nyní je čeká náročný třízápasový test na hřištích soupeřů, kdy se nejprve představí na hřišti na jaře dobře hrajícího Sepekova a po té v Jistebnici a ve Větrovech, tedy na hřištích obou soupeřů, kteří pronásledují chýnovský celek na čele tabulky.

Sestava FC Chýnov : Průša – Hruška J., Chotovinský, Hlinka, Kvasnička - Hruška Vl., Mládek, Šmíd, Sedlatý – Pěknic, Bartáček. Trenér Kačur R.. (Střídali : v 70.min. Zadražil V. za Bartáčka a v 82.min. Roll za Sedlatého). Domácí se museli obejít bez zraněných Doubravy a Zadražila K. a bez potrestaného Hrušky V.)

Sestava SK Rat. Hory : Licehamr – Mareš Sl., Průcha, Krejčí, Dařílek D. – Dařílek J., Dušek, Vaněček, Mareš P. – Hoffman, Kutiš. Trenér Hoffman V.. (Střídali : ve 46.min. Svatek za Vaněčka a v 73.min. Kment za Mareše Sl.)

Rozhodčí Lovětínký, Svoboda, Fiala P., delgát utkání Hanzal J., ŽK 1 : 2, rohy 8 : 3, 150 diváků.

 

—————

Zpět


Kontakt

FC Chýnov

Rok založení - 1933
Barvy oddílu - Modrá a bílá
Chýnov - Sportovní 263
391 55